Forbedrer din bolig – udenfor

Der kan være mange gode grunde til at forbedre sin bolig. Dels kan det være med til at gøre den både mere funktionel. Dels er det bare hyggeligere at være i et hjem, hvor der er pænt og ordenligt. Men det kan også være, du overvejer at sælge din bolig. Og i så fald kan det være en god idé at få ordnet eventuelle mangler og gjort boligen præsentabel. Men ét er selve boligen med stue, værelser, køkken og bad. Et andet er alt det uden om boligen.  

Din bolig – og din have – fortæller hvem du er 

En flot bolig hænger sammen med en flot have. Og omvendt. Det nytter jo ikke noget, hvis haven står knivskarpt og resten af huset så hænger. Eller huset står nyt og flot og haven så er groet til med ukrudt. Og det behøver slet ikke være så hårdt arbejde at gøre haven lige så indbydende som resten af dit hjem. Det er blot et spørgsmål om at tilpasse ambitionerne til ens arbejdsiver. Og så ikke nødvendigvis regne med, at kunne klare det hele på en eftermiddag.  

Hvad vil du bruge din have til?  

Ud over at fjerne ukrudt og uønskede gevækster, er der mange mulighed uanset om du har en stor eller en lille have. Det afhænger helt og aldeles af, hvad du ønsker at bruge din have til. Måske ønsker du blot at kunne bruge den til at trække lidt frisk luft i. Måske plukke lidt blomster i ny og næ. Eller også drømmer du om at bruge den som et ekstra rum i hjemmet. En slags forlængelse af din bolig, der kan nydes når vejret er til det.  

Indret din have til hyggeligt samvær 

Skal din have være et sted, der er dejligt at være? Så skal der naturligvis være en form for havemøbler. Hvilke er helt op til dig og hvad du synes bedst om. Har du en stor have med gamle træer er en hængekøje også et oplagt valg. Men du kan også overveje at gøre din have til en nyttehave. Altså en have, der giver lidt igen som tak for dine anstrengelser. Det kan være krukker med duftende krydderurter. Blomstrende bede. Eller et drivhus, der fås helt ned stil ganske få kvadratmeter, hvor der kan dyrkes lidt tomater og agurker. En smuk og velplejet – eller i hvert fald velovervejet – have er også et skønt samlingssted for familie og venner. Og når mærket falder på i festligt lag, kan I samles om et bålsted i haven. Det både luner på en kølig sommeraften. Og så er det med et lige så hyggeligt at være ude som inde.